Art.01
Elke deelnemer zijnde vereniging, groep of handelaar verklaart zich akkoord met onderhavig reglement.
Art.02
Elke deelnemer dient de voorziene aanrijroutes te volgen tot aan de controlepost.
Art.03
Verenigingen die deelnemen aan de carnavalstoet dienen vóór 13h15 aanwezig te zijn op de aangeduide vertrekplaats (tenzij anders gecommuniceerd). De reclamestoet vertrekt behoudens uitzonderlijke afwijkingen stipt om 14h11 direct gevolgd door de carnavalstoet. Enkel een stoetcommissaris geeft het teken tot start van beide optochten.
Art.04
Groepen die de onder art.02 gestelde tijdslimiet verwaarlozen kunnen uitgesloten worden en geen aanspraak maken op de eventueel contractuele overeenkomsten.
Art.05
Het is verboden aan de stoet deel te nemen met wagens of groepen waarvan de uitbeelding kritiek zou kunnen uitlokken op godsdienstige, zedelijke of politiek gebied, of omtrent syndicale of wijsgerige gedachten. De stoetcommissie heeft het recht de aangeworven vereniging de deelname aan de stoet te ontzeggen waarvoor zij geen verklaring schuldig zijn.
Art.06
Tijdens de stoetopstelling is het verboden :
a. aan de bestuurder van de wagen, om zijn voertuig te verlaten.
b. om geluid harder dan 75db te laten produceren. De organisatie en gemeente zullen bij stoetopstelling het geluidsniveau komen controleren. Bij niet naleving kan aan de betrekken groep de deelname aan de stoet worden geweigerd. Eventuele vergoeding komt in geval te vervallen.
c. op gelijk welke manier de bezittingen van de omwonenden te beschadigen, te besmeuren of te bezoedelen.Art.07
Het is ten strengste verboden tijdens de stoet :
a. drukwerken te verspreiden met politieke/godsdienstige inslag.
b. een verkoop te organiseren met de bedoeling winsten te verwerven(steunkaarten,stickers,…)
c. toeschouwers lastig te vallen of te kwetsen, hun bezittingen te beschadigen of te vernielen. Alle desbetreffende klachten vallen ten laste van de persoon die er de oorzaak of aanleiding toe is.
d. eigen confetti of een of andere vorm van slingers te gebruiken. Enkel confetti aangekocht bij de inrichtende vereniging is toegelaten. De confetti zal tegen een schappelijke prijs worden verkocht. Er is een maximum aantal kg confetti voorzien van 2 kg/persoon en een maximum van 50 kg per groep.
e. scheerschuim, spuitbussen of andere schadelijke producten of stoffen te gebruiken.
f. een overdaad van alcoholische drank te gebruiken en te bezitten voor alle deelnemers van de stoet. Eender welke vorm van glas is verboden (glazen, drank in glas…) Enkel plastiek of blik is toegestaan.
g. in het bezit te zijn van elke vorm van drugs.
Indien de punten in art. 6 niet worden nageleefd zullen de volgende maatregelen worden genomen : voor alle groepen zonder enige uitzondering,verlies van alle rechten en onmiddellijke verwijdering uit de stoet. Eventueel weigering deelname volgende carnavalstoet(en).
h. geluid harder dan 90db te produceren tijdens de stoet. Het geluidsniveau kan tijdens de stoet worden gemeten. Bij het niet naleven van de opgelegde 90db kan de betrokken groep uit de stoet worden genomen. Eventuele vergoeding komt in geval te vervallen.
i. op gelijk welke manier de bezittingen van de omwonenden te beschadigen, te besmeuren of te bezoedelen.
Art.08
a. Verpakkingsmateriaal (plastiek, karton, blik…) van snoepgoed, drank of andere zaken dienen op eigen wagen worden bijgehouden of op de voorziene plaatsen worden gedropt. De voorziene plaatsen zijn aangeduid op plannetje van het parcours.
Bij de afhaling van uw nummer ontvangt u 2 vuilniszakken, hier kan u de blikjes, plastic flesjes en ander afval in doen. Deze vuilnis zakken kan u dan ook op de voorziene plaatsen achter laten.
Art.09
Verenigingen die tijdens de optocht dans uitvoeren mogen niet blijven stilstaan. Ze dienen steeds aan te sluiten op hun voorgangers. Zij die deze maatregel verwaarlozen kunnen uitgesloten worden.
Art.10
Het is verboden op eigen initiatief zijn plaats of volgnummer te veranderen. Dit nummer dient zichtbaar aangebracht te worden.
Art.11
De vergoedingen voor deelname door verenigingen buiten As zullen enkel door overschrijving gebeuren binnen de dertig dagen na de stoet. Gelieve het juiste rekeningnummer door te geven.
Art.12
Voor de verenigingen die in aanmerking komen voor de prijzenpot (d.i. verenigingen die geen financiële/tegenprestatie vragen) zal de uitslag 1 uur na einde stoet bekend worden gemaakt.
Art.13
De geluidsinstallaties op de wagens mogen niet op de eventueel voor of achter hen lopende muziekmaatschappijen worden gericht. Enkel carnavalsmuziek is toegestaan. Muziek van andere slag die als storend kan worden ervaren voor andere deelnemende groepen wordt niet getolereerd.
Art.14
In geval van overmacht kan vooraf de stoet uitgesteld of zelfs afgelast worden tot het volgende jaar. Iedereen zal indien mogelijk tijdig verwittigd worden. In geval van uitstelling blijven de afgesproken voorwaarden gelden wat eerder afgesproken zijn bij deelname op een nieuwe datum. De organisator zal in geval van uistelling tijdig een nieuwe datum bekend maken en eventuele wijzigingen doorgeven aan alle deelnemende verenigingen. Indien een deelname op de nieuwe datum niet mogelijk is voor de deelnemende vereniging komt de afgesproken vergoeding te vervallen. In geval van afgelasting komen de afgesproken vergoedingen ook te vervallen.Art.15
Indien de inrichters oordelen dat de omstandigheden geen officiële ontbinding noodzaken, moeten de groepen volledig de omloop afleggen. Groepen welke de optocht voortijdig verlaten verliezen hun recht op vergoeding of deelname aan de prijzenpot.
Art.16
De deelnemers van de reclamestoet die voorzien zijn van een geluidsinstallatie, dienen zelf een regeling te treffen met de SABAM (geldt NIET voor de carnavalstoet)
Art.17
Buiten de verzekering die door de inrichters wordt aangegaan voor de deelnemers tijdens de stoet, dient de persoon die verantwoordelijk is voor het slepen van een carnavalswagen, zelf zijn verzekeringsmaatschappij te raadplegen om in orde te zijn kwestie het slepen van een carnavalsvoertuig.
Art.18
Groepen van buiten As die een financiële vergoeding krijgen kunnen door de organisator verplicht worden tot het aanbrengen van een sponsorvermelding op wagen of trekker.
Art.19
Alle trekkers en de voertuigen die door deze getrokken worden dienen conform de geldende verkeersnormen in orde te zijn (signalisatie,veiligheidsvoorzieningen {brandblusser, veiligheidsketting/kabel}, etc).
Art.20
Schade toegebracht aan goederen(lichtreclames, brillen, kleding,…) valt ten laste van de groep die deze schade veroorzaakt heeft.
Art.21
De deelnemers van de reclamestoet/carnavalstoet dienen steeds aan te sluiten op hun voorganger (maximum 8 meter ruimte). Elke inbreuk op dit artikel zal een onmiddellijke verwijdering uit de stoet tot gevolg hebben. (enkel door beslissing stoetcommissaris)
Art.22
Het is verboden na de ontbinding van de stoet voertuigen te plaatsen aan beide zijde van de Dorpsstraat volgend achter de tribune (zie politiereglement)
Art.23
Na de ontbinding van de stoet dienen de voertuigen eventueel geplaatst te worden in de Nieuwe Beekstraat oftewel op de parking achter de kerk (zie politiereglement)
Art.24
De volgnummers worden overhandigd aan de controlepost. Er dient geen borg betaald te worden. Iedere deelnemende groep dient dit nummer goed zichtbaar voor aan de trekker te bevestigen.
Art.25
Iedere deelnemende groep zal een verantwoordelijke aanduiden (zie inschrijvingsformulier). Deze is het enige aanspreekpunt vóór en tijdens de stoet.
Art.26
Dit reglement is gevolgd door een politiereglement en altijd ter inzage op het gemeentehuis.
Art.27
De organisator verplicht zich er toe aan al de deelnemers tijdig een stratenplan met aanduiding opstelling, de te volgen route en ontbinding stoet over te maken.